Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Tipy na dárky – Propojená
Různé,  Zero waste

Tipy na dárky

…které mají smysl

Po celý rok se sleduji, co je nového na pomyslném „low waste“ rybníčku. Praktické výrobky do domácnosti, které nám pomáhají eliminovat vytvářený odpad. Móda a oblečení, které pochází z českých nebo slovenských dílen. Kosmetika, která je opravdu přírodní… 

Už loni jsem sepsala pět tipů, kterými se můžete inspirovat a jsou pro mě stále aktuální.

Nicméně je kolem mě tolik dalších inspirativních výrobků, že jsem se je rozhodla zahrnout do tohoto článku. Své blízké chci potěšit nějakým hezkým dárkem. Zároveň si přeji dávat dárky, které jsou opravdu praktické. Dárky, které z mého pohledu budou sloužit dlouho a jejich výroba přiliš nezatíží přírodu. 

Zkrátka to, co žiju v běžném životě, se snažím promítnout také do nákupu dárků pro ostatní. Vůbec jsem nezahrnula vlastní výrobu, to si zaslouží samostaný článek.

Tady jsou:

1, Termosky. Svoji temosku jsem si pořídila ještě v Americe. Slyšela jsem však výborné ohlasy na termosky na pití a jídlo od značky Esbit a uvažuji o jedné na naše teplé obědy. 

2, Utěrky. Firma Bohempia mě zaujala nejen svými botami z konopí, ale také utěrkami. Pěstování konopí je až o 50 % méně náročné na vodu. Utěrky z konopí a bavlny vyráběné u nás jsou tedy jasná volba. 

3, Deníky. Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo miluje psaní. Poohlédněte se po výrobci, který zpracovává odřezky papíru, já mám svůj deník od Papidu. Našla jsem ale také Zpapíru napapír.

4, Lněné povlečení, polštáře a prostírání. Len je skvělý materiál, do kterého se oblékali už naši předchůdci. A z těchto výrobků od Linen Your Life jsem unešena.

5, Punčochy. Pro všechny ženy, které rády nosí punčochy jsou varianty punčoch bambusových, ze speciálně upraveného ricinového oleje nebo trochu luxusnějších od Swedish Stockings. Swedish stoskings je švédská firma, která recykluje nylon ve své továrně poháněné sluneční energií. Najdete je v Etik butiku nebo Nila.

6, Peněženka a taška, která opravdu vydrží. Sháníte něco nesmrtelného pro pány či náročné dámy? Výrobky z bezpečnostních pásů od firmy Zaspas by mohly být to pravé. 

6, Svíčka. Nevím o nikom, koho by urazila svíčka. Jsem pro svíčky ze sojového vosku, kterých již najdete celou řadu např. JemnoAromka nebo hledejte na Fleru. Každopádně mě zaujal ještě nápad značky The Greatest Candle, kde si po nákupu jejich sady můžete vyrobit vlastní voňavou svíčku z oleje. 

7, Dřevěné misky a lžičky. Pro milovníky přírody nebo jiné nadšence mám dva tipy, první je známá Wowo Design. Druhý tip jsou výrobky z dílny Stromy a život manželů Křížových, na jejich workshopu jsem si i já vyrobila vlastní lžičku. 

8, Plnící pero. Budu se opakovat ale plnící pero mám od Kayu a prostě ho miluju. Není co dodat. 

9, Stylové boxerky a přezůvky. Nedávno mě jimi překvapil můj manžel a co dodat, jsou opravdu povedené, o kom mluvím? O česko-slovenské firmě Slippsy

10, Prádlo. Čistota Créeme. Odvážné Page underwear. Hravé Glogg? Nebo minimalistiké Organic Basics.

… a ještě nekončíme…

11, Šikovné české ručičky. Fler je pro mě úžasným zdrojem inspirace. Naposledy jsem si tam koupila ručně tkaný koberec a také nějaké náramky. Pokud máte zájme vyloženě o recyklované nápady mrkněte na Recykláče.

12, Knihy. Knihy kupuji, pokud má velký smysl je dané osobě opravdu darovat. A pokud to jde, tak je kupuji na knihobotu nebo v antikvariátu. Tohle jsou knihy, které můžu doporučit: Cesta pravého muže od Davida Deidy, Bioabedecář Lenky Zemanové, Velké kouzlo od Elizabeth Gilbert, Cyklická žena od Mirandy Grey, Tradinář, a mnohé další.

13, Pro zdraví. Pokud máte někoho, kdo má rád zdravé jídlo, určitě ho neurazíte klíčící miskou. Stejně tak poctivý kvašák může být hezký a praktický dárek, my máme tento

14, Kosmetika. Kosmetika by mohla být kapitola sama pro sebe… Každopádně zde je pár mnou vyzkoušených českých nebo slovenských značek, které mě nějakým způsobem zaujaly.

Naturinka

Navia

Candy Soap

Dary Země

15, Výroba kosmetiky. Pokud máte v okolí někoho, kdo chce přírodní kosmetice nakouknout opravdu pod pokličku, doporučuji na začátek sadu od Lišky Mazané.

Upřímně doufám, že vám byl můj seznam nápomocný a přeji šťastnou ruku při vybírání. 

Propojená

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *