Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Hibernační leden – Propojená
Pro zdraví,  Různé

Hibernační leden

Jako tradičně se ke konci roku vyrojila spousta příspěvků o tom, jestli si dáváme předsevzetí a jaké. Co plánujeme a jak? Zhubnout, přibrat, vyrýsovat, cestovat, vydělat… Vnímám to pokaždé jako určitý tlak, tlačí mě to někam, kam nevím, jestli chci. 

Zvláště proto, že téměř pravidelně ke konci roku, tedy od Vánoc do konce prosince, na sobě pozoruji daleko větší únavu. Chuť nedělat absolutně nic. Ideální den v tomto období začítá tak, že se vzbudím, kdy chci, a snídám, kdy chci a co chci. Vlastně mám chuť vylézat z hibernační polohy pouze kvůli jídlu nebo navštívení oné místnosti. 

Tento rok nebyl výjimkou. Cítila jsem nutnost dočerpat energii. Jediné, co jsem dělala, byly moje pravidelné procházky. Ty mě dobíjí. 

Jsou předsevzetí prospěšná?

Jak už jsem psala v loňském článku. Tím, že se zaměřujeme na předsevzetí, se podle mě soustředíme na to, co NEmáme.A to nepovažuji za tu správnou startovací energii do nového roku. Už třetí rok používám diář od Lavendaire a doporučuji její a taky už mnou vyzkoušený postup:

1, Zaměřím se na to, co se mi povedlo v uplynulém roce. Doporučuji napsat seznam toho, co se vám povedlo, co vám fungovalo. Co jste stihli a psát a psát. Až budete se seznamem spokojeni.

Právě energie spokojenosti je skvělá pro odstartování nového roku. 

2, Na plánování roku si dávám klidně celý leden. Energie v lednu je hutná, zimní, temná. Pomalu se rozkoukávám a vyplňuji svůj diář postupně. Ladím se na své pocity a přemýšlím nad tím, co jsou opravdu MÉ priority. Nechci náhodou naplnit očekávání někoho jiného?

3, Úkoly a cíle nejsou všechno nebo ano? Žijeme v době, kdy plánujeme, vytyčujeme si cíle, chceme se posouvat dál a výš a třeba vydělávat více peněz a cestovat ještě exotičtěji a luxusněji. I já jsem to tak měla. Po čase jsem ale zjistila, že jsem si mezi úkoly neudělala dost prostoru na sebe a věci, které mě dělají šťastnou a místo pro to: odpočívat, relaxovat a jen tak být v přítomnosti.

Takže z mé zkušenosti tvrdím: Co takhle nezaplňovat diáře celé? Jinak totiž naše tělo už neví, jak nám to má říct, že chce odpočívat, a tak nás nějakým způsobem zastaví (třeba NEmocí). Takže pak NEmůžeme.

Plánujme tak, ať jsme šťastní… a dovolme si někdy jen tak hibernovat. 

Jak někteří víte, využívám občas Channeling a ten mi poskytuje potřebný nadhled. Co se tedy pro nás chystá?

Rok 2020 nás donutí zpomalit a uvědomit si, jaké všechny aspekty našeho života jsme doposud vybudovali. Všemu, co stojí na pevných základech, zesílí kořeny, které porostou hlouběji. Definice roku 2020 jedním slovem je STABILITA.


Ne vždy pro nás bude proces stabilizace příjemný. Nenechávejme se zmást pocity zmaru, úzkosti a nekonečna. Životní cesta každého z nás je pro rok 2020 pevně vytyčena. Na jejím konci na nás čeká uvolnění, pochopení a přijetí.STO, Lucie Alferi, www.skolachannelingu.cz

Jinými slovy: vše, co máme v životě, bude podrobeno zkouškám stability. Tomu, co je stabilní, jen zesílí kořeny. To, co stabilní není, bude podrobeno zkouškám, což pro nás nemusí být úplně příjemný proces. Tak co, těšíte se?

Přeji vám, ať máte od začátku v diáři co nejvíce radosti! 

Propojená

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *