Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Co jsem dělala v Kalifornii? – Propojená
Pro ženy,  Různé

Co jsem dělala v Kalifornii?

Dnes se vracím k otevřenému tématu. Proč jsem se rozhodla opustit své dobře placené místo a kariéru a odjela jsem s manželem do neznáma? Jsem slepá jako láska? Blázen letící přes půl planety?

 Dříve jako montessori učitelka, zdroj obrázku www.montessori.cz

Možná trošku, ale hlavně jsem žena. Žena, která chce podpořit svého manžela v jeho vizích. Nedává to smysl? Představte si to takhle. Jste cílevědomá a schopná žena. Máte samozřejmě velké plány, čeho chcete v životě dosáhnout a tak podobně. A taky si přejete potkat muže. Nejlépe toho pravého.

U mě tomu bylo tak, že jsem ve svém životě hledala muže s velkými plány, aby se ke mě hodil.

Žádného ťunťu. Chtěla jsem opravdového partnera, který mě bude podporovat a zároveň bude natolik sebevědomý, aby můj úspěch ustál. Akorát když jsem si muže s velkými plány objednala, nedokázala jsem si úplně představit, jak velké jeho plány budou, a že budou ještě větší než moje. 

Manžel: Spolupráce v Kalifornii se velmi dobře vyvíjí a už vyžaduje mojí plnou přítomnost. Rozhodující je čas, čím dřív, tím líp. 

Já: Vím, že mám velký projekt, ale potřebuji více praxe a času na jeho uskutečnění. Teď ještě nejsem připravená.

Výsledek: Dali jsme přednost manželovu projektu a odletěli do Ameriky. 

To pořád ale ještě nevysvětluje to, co tady dělám, že? Vnímám to takto. Muž je zacílený, dosažitel a bojovník. Žena je láska, inspirace a prostor. Takže já dělám tu ženu. Stojím mu láskyplně po jeho boku. 

V praxi to vypadá tak, že o sebe pečuji.

Vařím pro nás, píšu, tvořím. Běhám, cvičím a sauním se.  Chodím s manželem na jeho pracovní schůzky, dělám zápisky a připomínám důležité body práce. Prostě jsem a zářím. Kdo by nezářil, když po pár letech náročné práce má pohodu, co?

Zdá se, že každý velký projekt potřebuje vyvážit trochou ženskosti (zvlášť pokud v týmu ještě nejsou ženy). Myslím si to, protože se nám daří. Daří se nám lépe, než když jsme zvlášť pracovali na svých snech každý na jiném kontinentě. A hlavně jsme šťastnější spolu. 

Ženy, bavme se, hýčkejme se… Není to hanba být nepracující ženou, naopak. Pro mě je to čest. 

Pokud vás zajímá můj recept na zářivost, najdete ho v mém článku o štěstí. A pokud vás zajímá, jak si jako žena dobít baterky, pojeďte se mnou na Víkend pro ženy.

Propojená

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *