Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Tipy na vánoční dárky – Propojená
Různé,  Zero waste

Tipy na vánoční dárky

Vánoce se blíží a s ním také myšlenka obdarovat své blízké nějakým dárkem. O důležitosti nakupování a stimulaci vánoční nálady se pravidelně starají obchodní domy a různé reklamy. Já mám pro vás několik tipů na vánoční dárky, které jsou pro mě zkrátka srdeční záležitostí. A fakt, že jsou přátelštější k přírodě, je krásný bonus navíc.

  1. Zážitky. Mezi zážitky řadím poukázky do speciální restaurace, na masáž, na kosmetiku, ke kadeřnici, k holiči (do Barber shopu), lístky do kina (třeba i na celý rok), do divadla, na koncert, víkendové pobyty, kurzy vaření, fotografování, výroby něčeho, permanentka do posilovny, do centra jógy, lyžařská pernamentka, poukaz do saunového ráje, do solné jeskyně, pozvánka na projíždku lodí, super sporťákem,… a tak dále.Vždy záleží na tom, koho chceme obdarovat. Jeden důležitý tip navíc je, aby to nebyl jen poukaz pro tu danou osobu. S postupem času jsem si uvědomila, že jedna z nejcennějších komodit je náš čas. Dávála jsem v minulosti poukazy někomu. Teď hodlám dávát poukazy pro nás oba.
    Zdroje: slevomatnaučmesegooutticketportal
  1. Jídlo.Jídlem samozřejmě nemyslím ledajaké jídlo. Může to být speciální víno, speciální edice piva, výběr českých jablečných ciderů. Z tekutých pochutit ještě doporučuji darovat kvalitní oleje, můžou to být oleje k jídlu i k aplikaci na pleť. Mezi naše oblíbené patří české oleje od Darů země. Sada olejů ze stáčírny v hezkých sklenicích je podle mě také skvělá volba. Na lahve můžete pak napsat osobní vzkaz a dárek tak dostává nový rozměr.
    Domácí bylinkový čaj je krásný dárek především v tom, že sbírání bylin a naslednému sušení  opravdu věnujete dost času a je to bez nerozložitelných čajových pytlíků. Pro kafaře doporučují najít kávu s certifikátem Fair Trade, a tak i když káva cestuje přes půl světa, podporujete komunitu, která kávu pěstuje. Při výběru jedlého nebo pitného dárku se zaměřuji na původ a preferuji české firmy a české výrobky.
  2. Zero waste varianty čekoholiv.Pokud víte, že má člověk o bezodpadový život zájem a nejde o násilné vnucování myšlenky. Bedlivě vysledujte, co mu chybí. Může to být holítko, tuhé mýdlo, tuhý šampon, plátěné tašky na nákup, bambusový kartáček na zuby, bavlněné (nebo háčkované) odličovací tamponky, termoska, nerezová krabička na jídlo a další. Bonus navíc, pokud umíte šít a pytlíky na nákup ušijete sami.
    Inspiraci můžete najít na EconeaNebaleno nebo v mém e-booku 12 pilířů bezodpadového života.
  • 4. Plnící pero

Plnící pero jsme si s manželem pořídili letos a jsme z něj tak nadšení, že ho doporučuji jako dárek. Plnící pero je znovu plnitelné inkoustem. Není tedy potřeba žádné plastové náplně. Navíc má plnící pero takový punc luxusu, že si ho budete prostě opatrovat jako oko v hlavě. Už se vám nestane, že máte tisíc prupisek a žádná z nich nepíše. 

Krásná pera Kayu z recyklovaného dřeva.

  1. Osobní čas. Už jsem v prvním bodě naznačila, že krásným dárkem je čas. Proto jako další typ na dárek může být hodina plné pozornosti, pro mě od mého muže. Může to být vlastnoruční masáž. Večeře o několika chodech za svitu svíček a tónů hudby. Pro kamarádku můžete napsat osobní dopis, ve kterém popíšete, proč si jí vážíte.

Možná tipů není hodně, ale víte co? Hodně v tomto případě není záměrem. Záměrem by pro nás mělo být slovo kvalitně. Měli bychom náš sváteční čas a čas s našimi blízkými trávit kvalitně. Společně uvařit, jít na dlouhou procházku, povídat si u svařeného vína. Znám citát, který na závěr tohoho článku trochu upravím:

„Lidé si po letech nebudou pamatovat, jaký vánoční dárek od vás dostali, ale jak se vedle vás po celý adventní čas cítili.“

Krásné adventní dny

Propojená

Originál: „Lidé zapomenou, co jste řekli nebo  udělali. Nikdy ale nezapomenou, jak se vedle vás cítili.“ Maya Angelou

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *