Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Moje oblíbené veganské zdroje inspirace – Propojená
Pro zdraví,  Různé

Moje oblíbené veganské zdroje inspirace

Mnohokrát jsem slyšela, že veganství není jen o jídle. Je to životní styl a cesta, která se neustále vyvíjí. A s tím naprosto souhlasím. Máme chuť se s manželem neustále vzdělávat a rádi sledujeme naše oblíbené spíkry, lékaře, vědce i obyčejné vegany nebo youtubery. Jsou pro nás inspirací a zdrojem nových informací. A také se neustále utvrzujeme v tom, že jsme se rozhodli udělat to nejlepší pro nás a naši planetu. Máme z toho krásný pocit. 

Přikládám tedy seznam inspirativních zdrojů, abyste i vy mohli čerpat:
  1. Doktor Michael Greger je vědec, kterého nejvíc ze všeho baví studovat různé výzkumy a provádět z nich shrnutí. Některá jeho videa na youtube jsou přeložená do češtiny. Působí na přednáškách a jeho videa jsou známá stejně jako jeho knihy. Určitě vás také pobaví skvělý humor, se kterým dělá vědecké závěry opravdu záživné. Výtěžky z prodeje knih jsou věnovány charitě. Mě teda baví hodně a obzor nám rozšířila jeho kniha How not to DieVíce zde.
  2. Pick up Limes je stránka sympatické Sadii Badei, nutriční specialistky z Kanady. Nejen, že vás její stránky zahrnou zajímavými články o nutričních hodnotách a životním stylu, speciálně já chodím pro recepty. Její prezentace vaření a tipy na vaření jsou skvělé nejen pro dlouholeté vegany. Doporučuji jí především veganům začátečníkům. Rovnou zde.
  3. Vegan fighters. Pokud máte pocit, že vegani a vegetariáni jsou samí na kost hubení človíčci, doporučuji nabrat inspiraci o sportovcích, kteří se hrdě hlásí k veganství. Nejen to, dokonce zdůrazňují, že při změně stravy na veganskou se jim zvýšil výkon, zlepšila rekonvalescence po závodech a hojení při zranění. Odkaz zde.
  4. Dokumenty. Z dokumentů, které doporučuji ke shlédnutí patří: Fork over Knives, Cowspiracy, What the Health, Super Size Me, Food Matters,…
  5. Recepty. Pokud mluvíte anglicky najdete hravě recepty na jakékoliv veganské jídlo i lososa z mrkve a veganské croissanty. Jako českého receptového zástupce chci zmínit Jíme jinakVeganoticA co teda jíš a Dewii. Veganotic má nádherné jedlé fotografie. A co teda jíš a tvůrkyně Linda zase příjemné jednoduchý postup také ve stejnojmenné knize. Dewii vás nejen namlsá recepty, můžete si od ní nechat sestavit také jídelníček. Napsala mimo jiné knihu Veganův průvodce.
  6. Festivaly! Veggie Náplavka pořádáná v Praze je jedna z mých nejoblíbenějších akcí. Za zmínku určitě také stoji Festival Evolution na výstavišti v Holešovicích v Praze a bohaté na přednášky všeho druhu, Vegefest pořádaný na Vyšehradě, VeganFest v Brně nebo Veggie Fest v Olomouci. Určitě najdete i další.

Pokud jsem vynechala váš oblíbený zdroj inspirace, rozhodně mi napište a podělte se 🙂 

S díky za všechnu inspiraci 

Propojená

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *