Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Šťastná jsem se narodila nebo ne? – Propojená
Pro ženy,  Různé

Šťastná jsem se narodila nebo ne?

Když sledujeme média, můžeme rychle nabýt dojmu, že všichni žijí šťastný a dokonalý život a jen ten náš je jako na houpačce a ve srovnání s ostatními je šedý jako listopadové počasí. My sice víme, že tam většinou lidi dávájí schválně hezké fotky a často je upravují a připravují. Zajímavým jevem ale je, že i když jsou ty fotky pozitivní, mohou v nás vyvolat negativní dojmy. 

Především srovnávání, to je něco, co nám dokáže pěkně zavařit a rozdmýchat emoce. 

Pokud třeba sledujete moje fotografie, můžete snadno nabýt dojmu, že jsem vždy šťastná a usměvavá. Jako bych se tak narodila. Je pravda, že články i jiné příspěvky sdílím ve chvíli, kdy se s nimi cítím spokojená a mám pocit, že mají hodnotu. Sdílení tedy předchází příprava a o každém příspěvku přemýšlím. 

Jsem ale pořád šťastná? A je to vůbec možné?

Abych pravdu řekla, moje štěstí byla a stále je cesta. Stejně jako k životu s minimalizováním odpadu tato cesta ke štěstí a vnitřní vyrovnanosti je postupná. A není to hned. Tím nechci nikoho v momentálním propadu odradit. Jen chci říct, že to někdy může chvilku trvat, než se opravdu najdeme. Než sami sebe skutečně poznáme. 

Poznání sama sebe vnímám jako klíčové k tomu, abychom se cítili dobře.

Na své poznání nejsem sama. Existují nástroje, které nám můžou pomoci získat nadhled. Pomohou nám třeba rozklíčovat některé minulé údálosti, na které si už tolik nevzpomínáme, ale přesto zůstávájí v podvědomí uloženy. Postupné pochopení situací z nás smyje nánosy křivd a lépe se nám pak dýchá a samozřejmě i žije.

Ten pocit, kdy se cítíme dobře bych popsala jako vyrovnanost a vnitřní klid. Důvěra v proces, který se nám odehrává a často nevíme proč. I když se někdy ptáme: „Kdy už to konečně skončí?“

Dnes se s vámi chci podělit o seznam nástojů, se kterými mám zkušenost a pomáhají mi najít můj střed. Jsou chronologicky rozepsané od metody použité v dávnější minulosti po ty současně používané. 

Kineziologie

Metoda založená na čtení odpovědí z těla. Mozek dokáže odpovědět na otázku změnou svalového napětí. Tedy mozek dokáže dát najevo, jestli se nám v minulosti stala například nějaká křivda, která v nás dodnes způsobuje blok. Terapeut tuto informaci dokáže přečíst ze změny svalového napětí a společně dosáhnete vyčistění tohoto bloku. 

Pomocí této metody se mi podařilo si značně vyčistit rodinné vztahy.

Metoda RUŠ

Skvělá metoda vychází z myšlenky, že všechny situace jsou neutrální. Až mi sami situaci přilepíme nějakou emoci na základě našeho subjektivního vnímání. Pokud dokážeme vystopovat, která myšlenka v nás vyvolala negativní emoce, dokážeme tyto pocity vyčistit. 

Díky metodě RUŠ jsem ustála náročný vztah, vzala jsem si z něj to, co jsem potřebovala a posílila jsem svou sebelásku. Naučila jsem se také sledovat své myšlenky. Více zde.

Meditace a jóga

Dýchání, jemné pohyby jógy a meditace spolu s kvalitní lehkou stravou jsou mé stálice. Existuje nekonečná řada studií na pozitivní vliv meditace pro náš mozek a jógy pro naše tělo. S jógou jsem začala ve svých 20 letech, protože mi chyběla gymnastika. Vnímala jsem ji nejdříve jako protahování. Ať už to byla dynamická power joga nebo velmi klidná jóga, ráda jsem styly střídala.

Studium čaker, tedy energetických center v těle, také hrálo roli v mém přistupu k sobě, začala jsem si více rozumět.Pochopila jsem, že je v pořádku mít každý den trochu jinou náladu, že život je také na vlnách

Chanelling

Poslední dva roky využívám chanellingu. Chanelling je proces, při kterém se člověk napojí na bytost, která nám dokáže dát na naši situaci uplně nový nadhled. S Lucií Alferi, která chanelluje bytost zvanou Strážce třetího oka, probírám aktuální životní situace. 

Není to o tom, že bych dostala radu, co přesně mám dělat, spíš mi ukáže moji situaci v daleko širším měřítku a pomůže mi pochopit některé souvislosti. 

Psych-k

Metoda pro mě nejnovější. Psych-k pracuje s naším podvědomím, to jak je nastaveno naše podvědomí nás ovlivňuje každý den. S pomocí této metody můžeme vyhledat programy v naší mysli, které nám úplně nevyhovují, a přeprogramovat je na něco vhodnějšího. 

Doporučuji zvláště pokud potřebujeme přeprogramovat ve své mysli hlášky typu: Nejsem dost dobrý/á, Nezasloužím si úspěch… a podobně.

Poznejme sami sebe, ale netopme se v tom sami.

Požádat o pomoc nevnímám jako slabost. Vnímám to jako touhu po rozvoji. Snad vám bude článek ku prospěchu a klidně napište, jestli máte s nějakou metodou zkušenost. 

Propojená

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *