Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /www/doc/www.propojena.cz/www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Proč jsou Víkendy pro ženy přínosné i pro muže – Propojená
Pro ženy,  Různé

Proč jsou Víkendy pro ženy přínosné i pro muže

V březnu v období jarní rovnodennosti jsem pořádala Víkend pro ženy. Strávily jsme čas v krásném prostředí, odpočinuly jsme si od vaření, protože jídlo bylo pro nás s láskou nachystáno, a zároveň jsem připravila program tak, aby si každá z nás odnesla něco přínosného.

Co je přesně Víkend pro ženy?

Ani se není čemu divit, že můj nápad na Víkend pro ženy vznikl v průběhu roku stráveném v obytňáku. Měla jsem pocit, že postrádám setkání většího počtu žen, které by se navzájem podporovaly. 

Před naším odjezdem do Ameriky mě velmi naplňovaly přípravy tanečního vystoupení Otevírání sedmi bran. Účinkující tohoto představení byly pouze ženy a tedy i tréninky byly příjemné právě z hlediska ženského sdílení. Navíc jsme se věnovaly sedmi branám – tedy sedmi čakrám a tak jsme si měly možnost čakry i jejich vlastnosti zvědomovat. 

Mým záměrem bylo vytvořit i na Víkendu pro ženy příjemné prostředí pro sdílení. Sdílení našich radostí, plánů, životních příběhů a různých lekcí. Často jsme se vracely k tématům přijetí našeho těla, vzhledu, přijetí sama sebe a pěstování sebelásky. Proč je tedy takový víkend přínosný pro ženy je docela jasné.

Co však Víkend pro ženy přinese jejich mužům?

Žena je jako slunce, svítí, září, ale na rozdíl od slunce potřebuje někdy dobít baterky a vypustit emoce. A to se jí nejlépe daří, podle mého názoru, mezi ostatními ženami.

Naslouchání

Když jsem takovou správnou ženskou skupinu neměla, stávalo se mi, že jsem pak sdílela více těch holčičích věcí právě se svým mužem. To není ještě všechno, někdy dokonce jsem vyžadovala přesně takový soucit a empatii od muže, kterou právě dávají a umí dát ženy. 

A pak se to stane, muž se mi v zápletkách ztrácel a já jsem měla pocit, že mě neposlouchá a vůbec to nechápe. Ale oni na to vlastně nejsou udělaní. Potřebujeme ženský kruh.

Proto když se žena jede nabít do společnosti žen, muži tato naslouchací povinnost trochu odpadne a moc se mu uleví. My ho přestaneme šroubovat do role, která mu nemusí sedět. 

Záření

Muži milují ženu odpočatou a zářivou. Ale nechat je někdy udělat domácí práce nebo uvařit, abychom si oddechly, je trochu jako sci-fi kombinované s hororem dohromady. Proto když odjedu někam, kde nemusím uklízet a vařit, je tak skvělý pocit. Někdo jiný se o to postará a já si odpočinu. 

Ano, doma na mě bude třeba čekat nějaké nevyprané prádlo po víkendu, ale spokojená a zářivá to zvládnu s větší lehkostí.

Ženská energie

Žena po víkendu s dalšími ženami je nabitá ženskou energií. To je něco, co si muž sice neuvědomí, ale bude to moc dobře vnímat. Zároveň muže taky velmi baví představa toho, jak se tam všechny spolu sprchujeme a tak dále, což umí dodat našemu vztahu pořádný náboj.

Péče o prostor

Žena pečuje o prostor a triky v domácnosti se také nejlépe sdílí s ostatními ženami. Muž vaše nadšení z vyrobené zubní pasty bude sdílet, ale určitě ucítíte ten rozdíl, když se potom o tom podělíte s kamarádkou. A co teprve když se takové zkušenosti z péče o prostor sdílí s několika ženami najednou.

Jen tak být

Podporování ženské energie a toho – jen tak být – je pro nás ženy moc důležité. Muži jsou ti zacílení dobyvatelé, kteří jdou do akce. Ale žena vytváří svou přítomností ty vhodné podmínky. Vzájemně se doplňujeme. 

Baví mě objevovaní těchto vztahů, baví mě zkoušet různé věci a sledovat, jak můj muž reaguje. A rozhodně vnímáme oba, že Víkendy pro ženy nám do vztahu přináší krásné nové zkušenosti. 

Tak se těším, že třeba pojedeš i ty (nebo tvá partnerka).

Propojená

Pro více informací o Víkendu klikni zde 🙂

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *